tirsdag 8. november 2011

Avkobling i Airlie

Det har vært mye bevegelse. Vi har overnattet på syv ulike overnattingssteder de siste ti dagene. Vi har reist til et nytt land. Vi har møtt mange nye mennesker og fått nye venner. Nå er vi på vei sørover fra Townsville. Denne gangen for å bli i ro en ukes tid.
En slags ferie i ferien. Backpackerne vi bodde med i Townsville utrykte det nokså presist med et stort hjertesukk. ”Travelling is NOT holiday.” Backpacking er hardt arbeid. Stakkers oss!!
Mest kjent som partysted nr. 1 blant backpackerne i Australia, er kanskje ikke Airlie Beach et innlysende stoppested på reisen for oss småbarnforeldre. Men, Airlie er mer enn bare fest og moro. Big4 Adventure Whitsunday Resort ligger nemlig rett utenfor byen, og er akkurat det vi trenger etter travle reisedøgn. Stor familiepark, basseng med vannrutsjebaner, hoppemadrass, lekeplass og barnefilmer på utekinoen under stjernene hver kveld.


Vi har booket oss inn for seks dager og nyter det avslappende livet! Vi ordner oss med mat i hytten vi leier, og guttene kan løpe rundt på egenhånd. Både de og vi nyter friheten! Simen får konsentrert seg om skolen og Vetle dyrker sin nye hobby, skateboard! Så skal det jo bades, bøker skal leses og mat skal lages. Og sånn går nå dagene.

Utenom det gode livet i familieparken, er det enda en grunn til at vi stopper i Airlie Beach. Whitsunday Islands og Great Barrier Reef ligger like utenfor Airlie. I den lille byen er det er lite hav av reisebyråer som lokker med ulike turer ut på øyene. Et fåtall av dem går også helt ut til revet. Vi går selvsagt for en slik tur. Hvorfor ikke få med oss ”the real thing” når vi likevel er så nær?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar