mandag 21. november 2011

Hva er en platypus?

Fra det øyeblikket vi møter jentene på 6 og 8 år i Wood-familien, leker de sammen med guttene våre som om de har kjent hverandre hele livet. Simen og Vetle forstår og snakker mer og mer engelsk, men mye av leken er uten språk. Universell. Guttene løper etter jentene. Klassisk ”ta-lek”, akkurat slik vi kjenner det fra barnehagen og skolen hjemme.  

 
HelpX-vertene våre, Sally og David er koselige folk med en drøm og plan om å gjøre som oss en dag. Ta med jentene ut på en lang tur. Oss tar de med på turer og aktiviteter i nærområdet. Middag hos besteforeldrene, bassengbursdagsbesøk og julefest på skolen.








Vi får sett ville kenguruer og platypus. Noen mener at platypus må være en slags ”practical joke” fra Guds side. Den er på størrelse med en huskatt, har pels, beverhale, giftklo, nebb og legger egg!

 


Innimellom praten, sykkelturer og alle aktivitetene skal det jobbes. Silje og Øyvind jobber ”skift”. Det graves, sages og rakes i hagen. Å sage ned et tre som er fullt av tremaur er en krigserklæring. Det ender med utallige bitt av noen svært aggressive, grønne, små fotsoldater.  






I tillegg til gartneroppgaver i hagen og diverse andre småoppgaver, jobber Øyvind på den ene båten til Davids far. Den skal pusses opp til fordums storhet og selges. Øyvind får seg også en tur ned til den nye båten. En over femti fots yacht med alle slags finesser.

Uken hos familien Wood har vært alle tiders. Men, nå er det tid for avskjed. Reisen fortsetter. Vi plukker opp en leiebil og setter kusen sørover. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar