fredag 16. september 2011

Elefantriding, jungeltur og rafting

Tidlig opp. Det er tirsdag 14. september og siste dag i Chiang Mai før vi flyr sørover onsdag. Dagen skal brukes til å ri på elefanter og gå tur i jungelen. Rafting er også på programmet, men på grunn av mye nedbør i området de siste dagene, bestemmer vi raskt at denne aktiviteten kun blir for Øyvind. Elven er vill og går langt ut over sine bredder …


Til tross for at regnet siper ned det meste av dagen, har vi en utrolig fin opplevelse. Vi kjører ut av Chiang Mai og opp i fjellene. I en av elefantparkene i området får vi ri på noen digre elefanter! Guttene stiger opp på elefanten med skrekkblandet fryd. Vi hadde sett for oss en liten ridetur bortover en bred, fin vei. Men det vi får, er smale stier i bratte og glatte skråninger! Elefantene manøvrerer opp og ned bakkene med imponerende presisjon og mykhet. Elefanter er fine dyr, altså!


Så er det tid for ”jungleltrekking”! Vi får igjen en langt mer strabasiøs tur enn vi hadde trodd. Men guttene tar utfordringen på strak arm, og småløper foran de fleste andre voksne i følget det meste av timene vi er på tur. Kjekt med flinke turgutter! Alle vi møter smiler bredt ved synet av to glade, lyse gutter. På tur i jungelen, langt vekke fra det kjente turterrenget hjemme. Vi må krysse fossende elver, enten ved å vasse, eller å balansere på tynne bambus-broer. Vi må klatre opp bratte og våte stier. Vi føler nesten at vi er på ekte ekspedisjon i jungelen! Spennende og moro aktivitet for alle fire.



Øyvind får også med seg ”white water rafting”.  Guttene og Silje utgjør heiagjengen og kjører heller følgebilen nedover dalstrøkene.  Ingen vits å ta noen sjanser. Vi returnerer til Annabel og Dreamcatchers etter mørkets frembrudd. Silje har bestilt massasje og får en times luksus helt for seg selv. Imens trylles de lekreste retter frem på kjøkkenet. Jammen har vi det godt!


1 kommentar:

  1. Godt å se at sikkerheten er noe forbedra siden jeg tok samme tur i 2003. Da var det rafting, nesten uten vann i elva og lite hjelmer å se;) Morsomt å lese om turen deres!

    SvarSlett