fredag 9. september 2011

Ko San Road – 24 og 15 år etter

Mye er endret siden Øyvind og Silje reiste ut i verden i henholdsvis 1987 og 1996. Men i legendariske Ko San Road er mye med det samme. Ko San Road er bacpackernes mekka og nærmest obligatoriske stopp i Sørøst-Asia. Billig overnatting, rimelig mat og singha-øl for noen få kroner. Techno-musikken dundrer fra barene og de små salgsbodene, akkurat slik som før. Batikkklærne, smykkene og omslagsbuksene er de samme som da Trine, Ingrid og Silje var her i 1996. Øyvind drar kjensel på stemningen fra 1986. Lonely Planet er fremdeles ”The Book” (for ikke å snakke om ”The Bible”), og er å se på de fleste restaurantbordene.

Artig å være tilbake, 15 og 24 år etter. Denne gangen med to små gutter som suger inn spennende inntrykk fra den store verden.  Men det virker som om ting er hakket mer på stell nå enn det var da. Dagens backpackere krever mer. Jeg mener å huske at vi var glad bare vi fant et billig nok sted uten altfor mange bedbugs og kakkerlakker  

1 kommentar:

  1. Ko San Road ser fremdeles ut som det er rigget til årtusenets St.Hans bål med elektriske ledninger på kryss og tvers :-) Første gang jeg kom dit var seint en kveld. Vi hadde fått tips om et bra overnattingssted visstnok UTEN bedbugs and andre krypdyr. Vi leitet og leitet og leitet, men fant ikke stedet. Vi måtte ta inn et sted MED bedbugs og andre krypdyr = all inclusive :-)Dagen etter fant vi stedet "vårt" - nedbrent! Ikke rart vi ikke fant det natten før! Sånn kan det gå!
    Vi har REGN REGN REGN MED REGNBYGER INNIMELLOM! Men på tirsdag får vi vær som har fått et navn - Kathrine eller noe sånt! Det blir spennende! Kos dere videre - artig å følge dere på den laaange reisen!

    SvarSlett