mandag 12. september 2011

Med kakkerlakker til Chiang Mai. (Men så ble alt så meget bedre)

Det er mørkt, og himmelen har åpnet alle sluser. Monsunen har vært mild. Dagene i Bangkok har bydd på overskyet vær, litt sol og en og annen heftig regnskur. Nå står vi trygt under tak på den enorme busstasjonen i Bangkok. Nattoget var fullt, og fredag kveld er tydelig utfartsdag. Det er folk overalt. Vi holder ekstra godt tak i guttene, og er glad for at taxisjåføren tar ansvar og følger oss gjennom mylderet. Omsider vel fremme i riktig fløy og ved riktig perrong, med alle eiendeler og barn på plass, ser vi bussen som skal kjøre oss hele natten til Chiang Mai. Vi blir geleidet inn. Setene ser store og komfortable ut. Det er tepper og nakkeputer til alle. De kjennes ikke helt ren ut, men skitt au … På setet foran er det et spisebrett til å slå ned.  Vi tester hvordan det virker, og får en ubehagelig overraskelse. Kakerlakker og smådyr kravler rundt og skvetter til alle kanter. Det er toalett på bussen. Silje bestemmer seg raskt for å ikke bruke det …

Vi kjører av gårde, lyset går av og en film blir satt på i bussen. Og det er ikke hvilken som helst film! Skikkelig grøsser. Heksefilm med masse ekle drapsscener. Dubbet, med HØY lyd. Vi er glad guttene ikke er høy nok til å se over setet foran, putter i ørepropper og kommanderer dem til å sove! Og vi sovner sånn noenlunde. VIP-nattbussen, som skulle være et godt alternativ til nattoget, var temmelig sliten, men vi kom nå helskinnet frem. Nytt sted, nye muligheter. Moro!
Klokken seks om morgenen er vi fremme i Chiang Mai. Vi har avtalt med Annabell på ”Dreamcatchers B&B” at en taxi skal møte oss og ta oss med til hotellet. Dreamcatchers ligger ute på landet, noe som føles godt etter de travle storbyopplevelsene i Bangkok. Vi får "flytte inn" på rommet vårt selv om det er tidlig, og slapper av og småsover litt før dagen kan starte på alvor.

Dreamcatcher B&B http://www.dreamcatchersbnb.com/ viser seg å være minst like herlig som vi har håpet på. Rommet er stort og delikat innredet, den tropiske hagen nydelig og fargerik, og bassenget svært innbydende i varmen! Det går ikke lenge før vi hiver oss uti! Annabell kan ellers friste med nydelig müsli og yoghurt (alt hjemmelaget), fersk frukt, pannekaker, egg, god kaffe m.m. til frokost. Mmmm … Og hver kveld sovner vi til jungellyder utenfor rommet.

Det er lørdag og marked i Chiang Mai. Vi drar inn til gamlebyen og lar oss friste av små rariteter. Vi får oss nok et godt Thai-måltid, og guttene koser seg med lørdagsgodt etter at middagen er spist. (Noen rutiner er viktigere enn andre, for guttene). De neste dagene i Chiang Mai går med til besøk i flere flotte Buddhisttempel, byvandringer, markeder og utrolig god mat, både ”hjemme” hos Annabell og ute i byen.
Tempelet Wat Prah That Doi Suthep er et av høydepunktene så langt. Vi går opp de vel 300 trappetrinnene som er omkranset av drager og stiger inn i tempelet. Det er gull over det hele, vi blir nærmest blendet. Utallige Buddha-statuer, duft av røkelse, lyden av trommer og bønn. Tempelet ligger vel 1000 m.o.h. og byr på flott utsikt over byen, nydelige Buddhaer og nærmest magisk stemning. Stedet er svært godt besøkt av troende thailendere, men også turistene har funnet veien hit og blir ønsket velkommen. Selv om vi blir møtt av følgende skilt: ”Foreigners, pay admisson fee …”
Før vi går ned igjen har vi både fått et hellig bånd knyttet rundt håndleddet av en av munkene (Silje av en hjelpemann siden munkene ikke kan berøre kvinner), fått hellig vann kastet på oss og mottatt ekte buddhistisk spådom (etter et helt ritual med å riste på en boks med pinner med tall på til en av dem falt ut …). Og ifølge disse spådommene skal det gå oss riktig så godt. Ingen bekymringer. Vi skal bli både friske, rike og velstående. Så da er jo den saken grei.
I dag hadde vi planlagt ”monk-chat” (et konsept der man rett og slett slår av en prat med en munk i tempelet ), men pga en høytidsdag var det dessverre ikke mulig å få til i dag … Reiseskolen har naturlig nok fokusert på Buddhismen, og Simen hadde forberedt spørsmål.  Synd det ikke gikk, men sånn er det. I morgen venter nok en spennende dag. Da blir det ”One Day Adventure Trek” i de omliggende fjellene. Med elefanter og det hele. Vi gleder oss!


1 kommentar:

  1. For en fantastisk reise dere har begitt dere ut på! Så kjekt vi kan følge med dere her på bloggen!
    Maren og Frode

    SvarSlett