lørdag 10. september 2011

Tuk-tuk og ny hanekam

Å kjøre Tuk-tuk er vel en av de mer eksotiske (om ikke helt trygge ...) måtene å komme seg kjapt rundt i Bangkok på. På en ombygget moped med tre hjul og passasjerseter bak, sniker sjåføren seg mellom biler og forbi de endeløse køene i den kaotiske trafikken i Bangkok.  Det ser ut til å være rushtid i Bangkok det meste av døgnet. Guttene digger transporten, og følger med på alt som skjer når vi tøffer forbi livet på gatene. Mor og far synes kanskje at den største fordelen med tuk-tuk’en er at den ikke kan gå så veldig fort …

En av dagene kjører vi tuk-tuk til Ko San Road og søker ly for regnet, som plutselig fosser ned, i nærmeste frisørsalong. Øyvind og Simen vil klippe seg. Vetle er ikke helt trygg, og lar ikke hvem som helst nærme seg håret. Mor får ta en potteklipp ”hjemme” en annen dag. Dessuten passer jo håret perfekt inn blant ”surfe-dudene” i Australia ;) Men Simen er storfornøyd med ny hanekam, og Øyvind er og godt fornøyd etter klippen. Vetle og jeg har nok med å observere frisører, fettere, koner, mødre og barn som alle spiser, prater og koser seg midt oppi det hele. Kaoset rår, og jeg er ganske sikker på at både håndklær og sakser blir brukt godt, før de vaskes – sånn innimellom.

2 kommentarer:

  1. Silje, det er så kjekt å lese dine observasjoner ... lett å drømme seg bort for oss her hjemme hvor regnet aldri tar slutt!

    SvarSlett
  2. Ja vi følger med og jeg eller Dagfinn må lese høyt for Jakob, som lurer på om vi kan reise der dere er ... snart!! Han likte spesielt godt Magi i Bankok, den måtte vi se flere ganger.
    Fantastisk å følge dere, veldig bra skrevet og det er som jeg kan kjenne smaken av maten :)
    Lykke til videre, her skal orkanen Katia, eller noe sånt komme innover kysten inatt og det skal regne som det aldri før har gjort sies det, ja det er vel vi vant med :)

    SvarSlett