lørdag 29. oktober 2011

Farvel til Kiwiene – hallo til Aussiene!

De tre ukene i New Zealand var gode, aktive og sosiale. Slik ble også de siste dagene i NZ som vi tilbrakte med våre nye Kiwi-venner fra Christchurch. En flott familie med to aktive jenter som Simen og Vetle ble gode venner med i løpet av helgen i Hamner Springs. Der møtte guttene våre sine overkvinner! Jentene spratt opp de bratteste kneiker og klatret på de høyeste toppene, med guttene halsende etter som best de kunne. Den siste kvelden inviterte familien oss hjem på middag, og tok oss med på en biltur for å vise oss de store ødeleggelsene som fremdeles preger byen sterkt etter jordskjelvene i februar og juni. Store deler av sentrum er fremdeles stengt av, og familien fortalte om sine opplevelser fra dagene byen ble rammet. En sterk historie, men som familien selv sier, livet går videre. De klarte seg tross alt ganske bra. Noen timer senere blir vi, mette og trøtte, kjørt tilbake til motellet. Når alt er pakket og klart, er det kun noen få timer til flyet til Sydney går grytidlig neste morgen.


Vi lander i Sydney tidlig om morgenen 26. oktober. Tredje hovedetappe på reisen har begynt, og her blir vi en god stund. Australia er vårt ”hjem” helt til vi bikker 2012. Første stopp i Sydney varer bare en dag. Det regner, og gradestokken viser ikke mer enn 15 grader. Vi er glad vi har flybilletter videre nordover til sommeren i Townsville allerede dagen etter.

Utover dagen letter været, og vi tar båtturen til Manly for å se på leiligheten vi skal leie fra 3. desember til forlater byen 2. januar 2012. Både Manly og leiligheten ser veldig bra ut. Nesten over all forventning. Koselig leilighet med sjøutsikt fra balkongen og gangavstand til stranden. Godstemning på stranden, surfere ute i bølgene, masse aktivitet alle veier og lekeplass for guttene rett ved. Kaffebarer og bra butikker et steinkast fra der vi skal bo. Dette kan vi like! Og Sydney? En nydelig by! Vi gleder oss til å komme tilbake i desember. I mellomtiden skal vi tråkle oss sørover langs østkysten. Startsted: Townsville, Queensland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar