torsdag 13. oktober 2011

Søndagstur i ”Mordor”



For alle Ringenes Herre fans. Vi har vært på fjelltur i Mordor med Mount Doom i bakgrunnen! For alle naturelskere, turen regnes som en del av New Zealands "Nine Great Walks”!



Landskapet er storslått og øde, med den store vulkanen Mt Ngauruhoe (2287 moh.) tronende i horisonten. I Whakapapa village er det skrevet på en whiteboard tavle at ”Vulcanic alert” er satt til 1 på en skala fra 1 til 5. Betryggende, sannsynligvis ikke utbrudd i dag! Det var utbrudd i nasjonalparken i 2007, så vulkanene i området er definitivt aktive.


Luften er kald og klar, naturen mektig. Å gå søndagstur i dette landskapet er forfriskende og eksotisk. Samtidig en familieaktivitet vi er vant til hjemmefra. Søndagstur med ullundertøy og matpakke. Ut på tur, aldri sur! Nysnøen ligger bare noen hundre meter over oss.


Turen går over vidder og gjennom trolske og tette skoger. Vi passerer et flott fossefall på veien. Guttene holder tempoet og humøret oppe. Fascinert over den store vulkanen og at de kan plukke ekte lavasteiner langs stien. Vel tilbake i Whakapapa er vi trøtte og sultne. Nå kunne det smakt med søndagsmiddag og nybakte kaker hos farmor og farfar ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar