torsdag 29. desember 2011

Christmas Pudding i full fyr og andre juletradisjoner

Julefeiring på andre siden av jordkloden er definitivt ikke det samme som hjemme. Årstidene er snudd på hodet, og det blir liksom ikke samme dreisen over det hele i sommervarmen. Men, guttene er godt fornøyd med julefeiringen, og det er tross alt det viktigste!  

Lillejulaften tilbrakte vi sammen med Siljes kusine Kristin og hennes skjønne familie. Kjekt for Simen og Vetle å bli kjent med tremenningene sine i Sydney. En herlig dag og et koselig gjensyn etter alle de år!
På julaften er Simen i ferd med å bli skikkelig forkjølet, men vi drister oss til en tur på stranden likevel. Er vi i Sydney er det jo nesten obligatorisk å tilbringe deler av julaften i badetøy og nisselue! Etter at sandslott er bygget og julevideoen spilt inn, rusler Simen og Øyvind hjem igjen for å pleie helsen og forberede en herlig julemiddag. Vetle og Silje tar turen til sjømannskirken for å delta på julegudstjenesten. Det føles bra å ivareta noen av juletradisjonene så langt hjemmefra.
Butikkene er fortsatt åpne når vi forter oss hjem fra julegudstjenesten for å starte julefeiringen for alvor. Handlegatene er fortsatt full, McDonalds likeså. Det er fremdeles masse folk på stranden. Avslappet stemning. Her er det 1. juledag som er den store dagen.

Øyvind er i full sving med en herlig ”juleBBQ” når vi kommer hjem igjen. På selveste julaften får alle fire velge akkurat det de hadde mest lyst å spise. Det ble en rikholdig meny. Norske kjøttkaker med brun saus og poteter til Simen, hot dog (!) til Vetle, og diverse godsaker på grillen til Silje og Øyvind. Balkongdøren står på vidt gap og solstrålene strømmer inn når vi spiser. Etter middagen skal gavene åpnes. Så er det is, konfekt og pepperkaker til dessert.  Jammen ble det jul likevel! 

1. juledag får vi oss en hyggelig overraskelse idet vi åpner inngangsdøren. Utenfor står en fin, pyntet papirpose med gaver fra naboen under til de to guttene i ”unit 3”. Med ønske om en gledelig jul og ”safe travels”! Gaveposen er full av smågaver og snop, julefilm og et spill for hele familien. Og vi som kun har vekslet noen få ord med naboen … Guttene lager ”takketegninger” og vi går ned med konfekt og tegninger.

På selveste ”Christmas Day” er hele familien invitert til å feire tradisjonell, australsk jul sammen med familien Huenstad. En av Siljes andre kusiner, Beate, hadde dem som vertsfamilie for 23 år siden og har holdt kontakt siden! En fantastisk gjestfri og hyggelig familie som tok imot oss som om vi skulle vært en del av familien. Simen og Øyvind velger imidlertid å bli hjemme siden formen til Simen ikke er helt god. Men Silje og Vetle blir hentet av datteren i familien og kjører spent av gårde. Vi er klar for familiens tradisjonelle julelunsj. Med tanter og onkler, nieser og nevøer. Og oss midt oppi det hele!
Som så mye annet her i Australia, er stemningen avslappet og hyggelig på julelunsjen. Vi blir tilbud alt hva vi kan ønske av god mat og drikke og vi stifter nye, interessante bekjentskaper. Høydepunktet kommer når ”Christmas Pudding” blir satt frem, satt fyr på (ja, du leste rett), og fortært. Desserten er en mektig smaksbombe av frukt og krydder, nydelig servert sammen med vaniljesaus og iskrem. Nam! Timene går, Vetle blir varm i trøyen og får nye venner. God og mett etter en veldig hyggelig dag, blir vi kjørt til døren igjen av Anna. Vi håper på å se den hyggelige familien i Norge en dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar