fredag 30. desember 2011

Øgler og dinosaurer i Sydney

De fire ukene på Manly nærmer seg slutten. Tiden har flydd, men hva har vi egentlig gjort på? Egen leilighet i fire uker, matlaging og oppvask. Et hjem hjemmefra. Et pusterom innimellom all reisingen. Ro og tid til hverdag i nydelige omgivelser. Vel, vel. Hverdag og hverdag. Hverdagen her er intet mindre enn en luksushverdag. Ingen jobb, ingen forpliktelser. Kun skole og det vi ellers ønsker å fylle dagene med.  

Noe av det vi liker aller best med Sydney, er de fantastiske naturopplevelsene i og rett utenfor millionbyen. Bare båtturen inn til sentrum fra Manly er uforglemmelig. Før vi glir inn mot operahuset og Harbour Bridge, passerer vi åpent hav, klipper, vakker natur og sandstrender, alt i løpet av en liten halvtime. Vi blir aldri lei innseilingen mot Sydney Harbour!



Kysten rundt Sydney byr ellers på mange flotte turer. Vi har gått og syklet noen av dem. Favoritten er den omtrent ti kilometer lange turen fra Spit Bridge til Manly Wharf. En fantastisk tur, fra strand til strand, klippe til klippe, med dyre- og fugleliv tett på. Langs stien støtte vi på flere ”water dragon” øgler. En av dem var til og med i ferd med å legge egg! Skrikene til bråkebøttene Cockatooene fulgte oss på turen. Fuglene vi elsker å hate … Bråkete, men eksotiske.





Vi har også fått med oss den berømte, vel seks kilometer lange turen fra Coogee til Bondi. Igjen stier som snor seg langs klipper og strender og en fantastisk utsikt over havet. Og til slutt dypper vi tærne i sanden på legendariske Bondi beach…

Store opplevelser ute, men og store opplevelser inne. Guttenes favoritter er Powehouse Museum (med egen Harry Potter utstilling) og ikke minst Australian Museum. Med ekte, mektige dinosaurskjelett, steiner, og et vell av utstoppede dyr, ble sistnevnte en vinner. Museet innholder i tillegg en spennende utstilling om alle farene som lurer til lands og til vanns her i Australia. Og det er ikke få … Et flott, pedagogisk tilrettelagt museum der guttene fikk forske, ta og føle på gjenstander og utstoppede dyr. Silje fikk og en hel dag alene på Art Gallery of NSW. Med andre ord – intet mindre enn hverdagsluksus å fylle dagene med.




Nå gleder vi oss til nyttårsfeiring sammen med våre tyske venner, før turen går videre til Darwin. Vi krysser fingrene for at syklonene holder seg på avstand …

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar