onsdag 7. desember 2011

Teltliv og portugisiske krigsskip

Det har vært mye om nærkontakt med diverse småkryp her på bloggen i det siste. Her kommer ett til. Så er dere advart!

Siste stopp før Sydney er to netter på en campingplass på Central coast, litt nord for Sydney. Vi overnatter i telt. Temperaturen er neste halvert i forhold til det vi er blitt vant til, og vi fryser selv med 17 grader. Dette minner definitivt om camping og sommerferie hjemme! Vi tar på de få varme klærne vi har og satser frisk. Vi prøver å ignorere den kalde vinden og koser oss ute dagen lang.




Guttene blir med på sandslottkonkurranse på stranden. Alt er vel helt til Vetle skal finne noe å dekorere sandslottet med. Han finner noe fint og blått på stranden og plukker det opp. Med det samme sier en kvinne som går forbi: ”He just picked up a blue bottle”! Hun ser bekymret ut. Vi vet ikke engang hva en ”blue bottle” er, men forstår av ansiktsutrykket hennes at her må det handles!

Vi løper opp til resepsjonen og får på en spray som skal hjelpe. I tillegg kommer de ilende med  to kjærligheter og en is. Det hjelper, særlig det siste. En "blue bottle" viser seg å være ”et portugisisk krigsskip”, en brennmanet som svir kraftig og som kan være farlig i store doser. Heldigvis er det bare lillefingen som er brent. Resten av kvelden går som smurt. Vi tar oss en frisk dukkert i bassenget og alle er glad igjen.

Morgenen etter er det tidlig opp. Nå er det Sydney og Manly beach neste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar