mandag 26. desember 2011

Folkesporten surfing

På Manly surfer ”alle”. Jenter og gutter, damer og menn i alle aldre. Fra tidlig morgen til solen går ned. I hverdager og i helgene. På julaften og 1. juledag. Det er alltid surfere å se, og ikke bare uti bølgene. Vi støter på surfere overalt. På bussen, på fergen, på sykkel og skateboard, med surfebrett under armen og våtdrakten på. Med et målrettet blikk mot stranden og bølgene.

Mange her surfer før de skal på jobb, andre rett etter jobben. Fra de knapt kan gå, leker barna i bølgene. Sjøen brukes her som vi bruker snøen hjemme. ”Alle” lærer seg hvordan man behersker sjøen og vannet på ulikt vis. Øyvind er inspirert og bestemt på å lære seg kunsten å surfe.



Forholdene på Manly varierer sterkt. Enkelte dager er det heftige forhold som bare de mest drevne surferne våger seg uti. Det er ikke sjelden stranden stenges på grunn av sterke og farlige understrømmer. Andre dager er det roligere og perfekt for nybegynnere. Som Øyvind.
Med god hjelp fra Manly Surf School gjør Øyvind fremskritt. Surfingen handler ikke bare om å komme opp på brettet. Det er også en mektig naturopplevelse, Tett på elementene.







Hadde vi bodd her, er Øyvind sikker på at han hadde surfet hver eneste dag! Guttene følger med og har nok lyst til å prøve seg en vakker dag, de og.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar