tirsdag 13. desember 2011

Julekuler og badetøy

Kombinasjonen sommer og jul føles som et aldri så lite paradoks. Men julen nærmer seg med stormskritt og vi gjør tapre forsøk på å bygge opp julestemningen innimellom alle sommeraktivitetene.  Det er uansett herlig med en desember helt fri for julestress. Vi kan ha så mye førjulskos vi bare vil i varmen. Byen er pyntet til jul, og leiligheten vår likeså. Huseierne var så grei å sette frem en kasse med julepynt til oss før de dro. Guttene har laget julelenke og hatt juleverksted. Så nå er den største stueplanten tatt i bruk som juletre. Det er kuler, hjerter og røde lys, men det hele blir liksom litt pussig når solen skinner og badetøyet samtidig henger til tørk på balkongen …

Vi tar med oss det som er av julearrangementer. Som julebasaren på sjømannskirken.  Et flott arrangement med masse folk og god stemning i den ærverdige bygningen i White Street her på Manly. Det var utendørs kafé med kaker, vafler og hotdog. Loddtrekning og loppemarked i hagen der vi sikret oss noen norske barnebøker. De vi har med hjemmefra er utlest og ”oppbrukt” for lengst. Guttene synes det var stas å treffe andre norske barn, leke med lego i lekekroken og spise vafler. Med fiskedam og svampekast var det nærmest 17. mai stemning.  
Nå har vi bakt pepperkaker og meldt oss på juletrefest på sjømannskirken. Julaften feier vi her i leiligheten. Faktisk mulig det blir pinnekjøtt i år og. Eller kanskje skalldyr og sjømat frister mer i sommervarmen? Første juledag er vi invitert på australsk julefeiring. Siljes kusine, Beate, var utvekslingsstudent i Sydney for 23 år siden, og har fortsatt kontakt med vertsfamilien. Nå har den koselige familien invitert oss på julefeiring på selveste Christmas Day.

Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar