søndag 15. januar 2012

Den store delfinjakten

Lovinas store turistattraksjon er delfinene. Det er rikt med fisk langs kysten, og delfinene kommer gjerne inn for å få seg en matbit tidlig om morgenen. Hver morgen arrangeres det båtturer for å se på delfinene. Vi bestiller en delfintur gjennom hotellet, og ble lovet en ”wake up” bank på døren tidlig neste morgen.

Klokken er akkurat passert halv seks når det banker på døren neste morgen. Med søvnen så vidt gnidd ut av øynene, går vi ut på stranden i grålysningen. De små fiskebåtene ligger klar. Vi blir plukket opp foran hotellet, og tøffer rolig ut mot havet i den smale båten. Månen skinner, himmelen klar og solen er på vei opp. Det ser ut til å bli en nydelig dag. Det er fint å være på sjøen og se dagen begynne. Disen ligger over de små landsbyene langs kysten, og fjellene er enda innhyllet i morgentåke. Guttene er spent på om vi kommer til å se noen delfiner. Det kan man selvsagt ikke garantere. Men det vanlige er at de kommer.

Vi teller et tyvetalls båter som allerede er ute ved korallrevet. Vi ble advart på forhånd. Dette er en kommers greie. Mange kritiserer måten delfinturene gjennomføres på. Med en gang noen får øye på delfinene, kjører nesten samtlige båter tettest mulig på for å gjøre akkurat ”sine” turister til lags. Resultatet er ofte at delfinene svømmer vekk. Og det er akkurat det som skjer også denne dagen. Det blir mer som en delfinjakt enn en rolig delfinobservasjon. Men, delfiner er det masse av. De hopper og gjør kunster ved båtene. Guttene er fornøyd. Det hele er over på vel en time og vi vender nesen innover mot stranden igjen. Tåken er lettet og fjellene trer frem i all sin prakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar